Kuřecí ragú na pivě

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí řízky (stehenní nebo prsní)
150 g zelených fazolek
pár plátků slaniny
1 červená paprika
2 rajčata
1 cibule
200 ml černého piva
3 polévkové lžíce smetany (možno sladké i zakysané)
2 polévkové lžíce hladké mouky
olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na kousky, cibuli na tenké měsíčky, papriku, rajčata a slaninu na kostičky a fazolky překrájíme na velikost sousta.

  2. Na pánvi vyškvaříme slaninu, přilijeme trochu oleje, přidáme maso a orestujeme dohněda. Osolíme, přidáme cibuli, necháme chvilku zesklovatět, zaprášíme hladkou moukou a zalijeme pivem, popř. ještě trochou vývaru. Asi po deseti minutách vložíme pokrájené fazolky a papriku, podle potřeby podlijeme vývarem nebo vodou.

  3. Nakonec vmícháme rajčata a smetanu, prohřejeme, dochutíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!