Kuřecí ragú na pivě
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí řízky (stehenní nebo prsní)
- 150 g zelených fazolek
- pár plátků slaniny
- 1 červená paprika
- 2 rajčata
- 1 cibule
- 200 ml černého piva
- 3 polévkové lžíce smetany (možno sladké i zakysané)
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
- olej
- sůl
- pepř
Postup Kuřecí ragú na pivě
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na kousky, cibuli na tenké měsíčky, papriku, rajčata a slaninu na kostičky a fazolky překrájíme na velikost sousta.
Na pánvi vyškvaříme slaninu, přilijeme trochu oleje, přidáme maso a orestujeme dohněda. Osolíme, přidáme cibuli, necháme chvilku zesklovatět, zaprášíme hladkou moukou a zalijeme pivem, popř. ještě trochou vývaru. Asi po deseti minutách vložíme pokrájené fazolky a papriku, podle potřeby podlijeme vývarem nebo vodou.
Nakonec vmícháme rajčata a smetanu, prohřejeme, dochutíme a podáváme.