Kuřecí prsíčka na bazalce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 ks kuřecí prsní řízky (á 100 - 150 g)
sůl
hrubě mletý pepř
1,5 lžíce oleje (zhruba)
1/2 menší lžičky hladké mouky
2 - 3 stroužky česneku
1 dcl kečupu
1 dcl červeného vína
1 dcl sladké 12% smetany - dala jsem Ramu Cremefine na vaření
čerstvá bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Plátky kuřecích prsou lehce naklepeme, osolíme a opepříme.

  2. Na horkém oleji je po obou stranách opečeme a vyjmeme.

  3. Výpek zaprášíme hladkou moukou, přidáme jemně nastrouhaný nebo prolisovaný česnek, malinko osmahneme a zalijeme troškou vody.

  4. Přidáme kečup,víno a nakrájenou bazalku.

  5. Malou chvíli povaříme, přidáme smetanu, dochutíme a vložíme zpět maso, aby se prohřálo.

  6. Pokud nemusíme mít hodně šťávy, tak uděláme bez mouky a vody. Velmi krátce osmahneme ve výpeku česnek a přidáme jen kečup, víno a smetanu. Já si přidala mouku, máme rádi více šťávy.

  7. Jako příloha se hodí rýže, různě upravené brambory, zeleninový salát


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!