Kuřecí prsa s cibulovou omáčkou s žampiony

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa
sůl
kari koření
lžička mleté uzené papriky
4 cibule
kousek másla
asi 400 g kysané smetany
5 hnědých, středně velkých žampionů

Postup přípravy receptu

  1. Prsa naklepeme, osolíme a posypeme kari kořením a opečeme na kousku másla.

  2. Maso vyjmeme a do výpeku vsypeme na plátky nakrájenou cibuli. Opečeme krátce za stálého míchání do světle zlatova. Pak přidáme sůl a pepř, kari, uzenou papriku a kysanou smetanu. Omáčku podle potřeby trošku podlijeme vývarem nebo vodou.

  3. Ještě chvíli vaříme a pak vmícháme na plátky nakrájené a opečené hnědé žampiony. Podáváme s opečeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!