Kuřecí prsa Caprese

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g kuřecích prsou
koření na steaky
3 rajčata
2 balíčky Mozzarelly
olivový olej
lístky bazalky
Marináda:
2 polévkové lžíce Solamylu
3 polévkové lžíce sojové omáčky
2 dcl bílého vína

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa omyjeme, odblaníme, nakrájíme na plátky a papírovou utěrkou osušíme.

  2. Mírně naklepeme, posypeme kořením na steaky, které lehce rukou vklepeme.

  3. Z vína, sojové omáčky a Solamylu připravíme marinádu a dáme maso na 15 minut marinovat.

  4. Mezitím rajčata nakrájíme na kolečka potřeme olivovým olejem a obalíme v nasekané bazalce.

  5. Mozzarellu nakrájíme na kolečka.

  6. Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje a kuřecí prsa opečeme z obou stran dozlatova a udržujeme teplé.

  7. Na druhé pánvi orestujeme připravená rajčata.

  8. Ty klademe na teplá kuřecí prsa a prokládáme je Mozzarellou, aby se mírně rozpustila a ihned podáváme.

  9. Vhodnou přílohou jsou brambory orestované na másle s nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!