Kuřecí přírodní plátek se zelenými fazolkami

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

200 g kuřecích prsou
zelené fazolky
slanina nebo měkký salám (já dávám oboje)
sojová omáčka
mléko
hořčice
voda
sůl
pepř
česnek sušený
Grilovací koření
Hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme a osušíme, záleží jen na vás, jestli ho nakrájíte na plátky nebo na nudličky, dá se obojí.

  2. Do misky nalijeme mléko, tak 200 ml, a přidáme koření (podle chuti) - já dávám grilovací koření, sušený česnek a popřípadě sůl a pepř, promícháme.

  3. Do připravené směsi vložíme maso a necháme v lednici odležet, nejlepší je to nechat 24 hod. Občas taky nemám tolik času, tak to dám do lednice třeba na 30 min.

  4. Připravíme fazolky (já kupuji celý mražený pytel a on mi v mrazáku vydrží dlouho a hodí se i k jiným jídlům). Fazolky nasypeme do misky, trochu osolíme a promícháme, nakrájíme slaninu nebo salám na malé kostičky.

  5. Na rozpálené pánvičce orestujeme slaninu, salám a přidáme fazolky, promícháváme dokud nezměknou. Odležené maso opékáme na rozpálené panvičce 4 minutky z každé strany, poté přidáme sojovou omáčku, hořčici a podliji trochou vody, necháme 10 minut povařit.

  6. Omáčku můžeme zahustit nebo nechat jen takhle jako sosík, to už záleží na každém. Podáváme s bramborem, nebo když uděláte více omáčky, můžete podávat s rýží, obojí mám vyzkoušeno a je to vynikající.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!