Kuřecí polévka se zastřeným vejcem

Recepty, Polévky

Suroviny

1 l kuřecího vývaru – domácí je nejlepší
1 pórek
1 kuřecí prsní řízek – uvařený a natrhaný na kousky
2 žampiony
2 vejce
hrst listového špenátu
sůl
pepř
špetka chilli

Postup přípravy receptu

  1. Vývar přivedeme k varu, přidáme na kousky nakrájený pórek, natrhané vařené kuřecí maso, žampiony nakrájené na plátky a špenát. Povaříme 10 minut.

  2. Osolíme, opepříme a přidáme špetku chilli. Opravdu jen špetku, párkrát otočíte mlýnkem s vločkami chilli.

  3. Opatrně rozklepneme vejce a pustíme do polévky. Snížíme teplotu a vaříme 3 minuty.

  4. Polévku servírujeme do misek nebo na talíře, vždy s jedním vejcem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!