Kuřecí plněná prsa s pepřovou omáčkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí prsa bez kůže
sekaný špenát
2 nožičky čabajky nebo jiné pikantní suché klobásky typu čabajka
pepř mletý
sůl
koření na kuře od Kotány Pečené kuře
naložený zelený pepř
olej
máslo
mouka hladká
masox
sladká smetana

Postup přípravy receptu

  1. Sekaný špenát podusíme v malém množství vody, osolíme. Prsa nakrojíme tak, že v nich uděláme kapsu. Vnitřek osolíme, opepříme a lehce okořeníme kořením pečené kuře. Vezmeme vychladlý podušený špenát a spolu s rozpůlenou klobásou dáme dovnitř kapsy. Pomocí párátek sepneme. Posypeme i zvenčí kořením pečené kuře.

  2. Na pánev dáme olej a ze všech stran prsa opečeme, aby se zatáhla. Potom mírně podlejeme vodou, přiklopíme pokličkou a dusíme do měkka. Můžeme dát i do trouby. Já dělala na pánvi na sporáku.

  3. Až jsou prsa měkká, tak je vyjmeme a do výpeku přidáme lžíci másla, přidáme 2 lžíce hladké mouky a uděláme světlou jíšku. Tu zředíme vodou a jedním deci smetany na požadovanou hustotu omáčky. Přidáme 2 lžíce zeleného naloženého pepře, špetku mletého pepře a půl kostky masoxu. Provaříme, až je omáčka hladká. Podáváme s opečenými bramborami na sucho v troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!