Kuřecí plátky v česnekové omáčce se sýrem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa
2 lžíce sojové omáčky
rovná lžička sušeného česneku
sůl
čerstvě mletý pepř
trochu oleje
Omáčka:
1 cibule
6-8 stroužků česneku
hrnek mléka
vývar podle potřeby
1 plná lžíce hladké mouky
2-3 lžíce strouhaného sýru parmazánového typu
rovná lžička uzené papriky
smetana na zjemnění
máslo dle potřeby
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky. Smícháme se sojovou omáčkou, čerstvě pomletým pepřem, česnekem a malinko soli. Necháme 1/2-1 hodinku uležet.

  2. Pánev s olejem rozehřejeme a plátky zprudka orestujeme. Stačí cca 2-3 minuty z každé strany, podle velikosti masa. Hotové vytáhneme a udržujeme v teple.

  3. Do pánve po mase dáme kousek másla, je-li třeba, a necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli s česnekem. Zasypeme paprikou, zamícháme a přidáme mouku.

  4. Po orestování jíšku zalijeme mlékem a přivedeme k varu. Hustotu upravujeme vývarem. Omáčku s občasným mícháním vaříme cca deset minut. Přidáme sýr a necháme rozpustit.

  5. Po provaření omáčku dochutíme solí a pepřem a zjemníme trochou smetany. Vrátíme maso do omáčky a společně prohřejeme. Podáváme s bramborami, noky nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!