Kureci platky v besamelu

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

6 kuřecích plátků z prsních řízků
4 větší cibule
olivový olej
sůl
pepř
Bešamel:
400 ml mléka
200 ml smetany
1 lžicka polévkove směsi (vegeta, podravka)
2 lžíce hladke mouky
2 lžíce másla
trocha olivového oleje
špetka mletého nového koření
sůl
pepř
dle chuti strouhaný sýr (gouda, mozzarella)

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí plátky osolíme, opepříme a zprudka z obou stran orestujeme na olivovém oleji (kuřecí plátky je mozné předem naložit do libovolné marinády).

  2. Cibuli nakrájíme na půlkolecka, na olivovém oleji restujeme do měkka.

  3. Z másla, olivového oleje a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme mlékem, smetanou, přidáme polévkové koření, mleté koření, sůl, pepř, promícháme a za stálého míchání necháme zhoustnout. Můžeme přidat strouhaný sýr.

  4. Na dno zapékací nádoby nalijeme trochu bešamelu, vložíme plátek kuřete, který posypeme cibulí. Lehce přes plátek položíme další kuřecí kousek, opět posypeme cibulí (viz. foto). Takto do pekáčku naskládáme všechno maso a cibuli, zalijeme zbytkem bešamelu a při 200°C cca 40 minut zapékáme. Podáváme s bramborami, rýží nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!