Kuřecí plátek v bramborové placce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Těsto na bramborák:
1 kg brambor
6-7 stroužků česneku
1 vejce
sůl
pepř
kmín
2 lžíce hladké mouky
majoránku nebo oregano
kuřecí prsa (dle strávníků)
česnek
grilovací koření
sůl
Chutney
domácí lečo v malé skleničce
lžička Solamylu
2 lžíce sladké sojové omáčky

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si těsto na bramboráky tak, jak jsme zvyklí podle svého receptu. Já dělám z napsaných surovin. Smažíme na oleji.

  2. Kuřecí prsa překrojíme a naklepeme, osolíme z jedné strany, potřeme rozetřeným česnekem, z druhé strany posypeme grilovacím kořením a opečeme na pánvičce v rozehřátém oleji.

  3. Domácí lečo ohřejeme, přidáme chutney a v trošce vody rozmícháme lžičku solamylu, kterým omáčku trochu zahustíme, přidáme sladkou sojovou omáčku dle chuti.

  4. Na usmaženou placku dáme plátek masa, na něj omáčku a přeložíme. Můžeme ozdobit zeleninou (rajče, paprika, okurek), kdo má co rád.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!