Kuřecípekelnéprsíčko pod sýrovou čepicí

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa bez kosti a kůže (1 ks = cca 180 g)
1 lžíce oleje
špetka soli
špetka mletého pepře
špetka mleté papriky pálivé
6 tence nakrájených plátků šunky (vepřové, kuřecí...)
6 tence nakrájených plátků bůčkové rolády
4 malé chilli papričky (mohou být i zavařené)
kousek zelené cibulové natě nebo česnekové natě
200 g najemno nastrouhané goudy
2 lžíce oleje
5 lžic mléka (místo něj lze použít obyčejný vývar z kostky)
2 kovové jehly nebo 10 párátek na zajištění masa

Postup přípravy receptu

  1. Prsa opláchneme, osušíme a prořízneme do tvaru motýlích křídel. Ze lžíce oleje a špetky koření si připravíme marinádu, kterou vetřeme do připraveného masa, vložíme do misky, nebo jen do obyčejného igelitového sáčku a necháme alespoň 1/2hodinky odležet.

  2. Poté na každý plát masa položíme na sebe naskládanou a na polovinu přehnutou uzeninu, od každého druhu 3kolečka. Na to položíme papričky a kousek zelené nati.

  3. Každé prso přehneme na polovinu a zajistíme nejlépe kovovou jehlicí. Pokud nemáme, zajistíme párátky. Dáme alespoň 5kousků, aby se nám maso na pánvi nerozjelo.

  4. Takto připravená prsa vložíme do pánve s rozehřátým olejem a prudce po obou stranách opečeme.

  5. Plamen stáhneme na minimum a cca 5minut smažíme.

  6. Maso otočíme a podlijeme mlékem, nebo vývarem.

  7. Posypeme nastrouhaným sýrem, přiklopíme poklicí a dusíme 5minut, než se nám sýr zatáhne a udělá“čepici“. Podáváme s pečivem, hodí se i osmažený brambor, ale postačí i dobrý zeleninový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!