Kuřecí pečené v pivní marinádě

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

800 g kuřecích křídel nebo horních stehen
1 cibule
300 ml černého piva
2 lžíce dobrého kečupu
1/2 lžíce hořčice
chilli pasta podle chuti
1 lžička grilovacího koření
3 plátky másla
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí díly osolíme a opepříme. Smícháme pivo s kečupem, hořčicí, kořením a chilli. Cibuli nakrájíme na dílky a dáme do pekáčku.

  2. Na cibuli uložíme maso a zalijeme připraveným pivem. Necháme při pokojové teplotě asi 1-2 hodinky marinovat. Potom nahoru dáme plátky másla a pekáček přikryjeme.

  3. Pečeme asi 50-60 minut při 180 st. Během pečení maso poléváme výpekem. Když už je maso měkké, pekáček odkryjeme a zvýšíme teplotu. Dopečeme do zlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!