Kuřecí paprikáš
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kuře (rozporcované na 12 kousků)
- sůl
- pepř
- červená mletá paprika
- 1 kelímek 12% smetany
- 1 cibule
- olej
- 3 polévkové lžíce hladké mouky
Postup Kuřecí paprikáš
Postup přípravy receptu
-
Kuřátko rozporcujeme asi na 12 kousků, pak opečeme na pánvi v oleji.
Opečené porce vložíme do tlakového hrnce a chvíli necháme být.
Na zbytku výpeku na pánvi osmahneme na kostky nakrájenou cibulku, pak přidáme polévkovou lžíci papriky a asi půl minuty restujeme.
Potom vše přidáme ke kuřeti v papiňáku a přidáme cca 1/2 l vody.
Hrnec uzavřeme a vaříme 25 minut.
Otevřeme hrnec a vyndáme kuře.
Zbylou šťávu zahustíme smetanou rozmíchanou s moukou a po vaříme cca 10 minut.