Kuřecí paprikáš

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuře (rozporcované na 12 kousků)
sůl
pepř
červená mletá paprika
1 kelímek 12% smetany
1 cibule
olej
3 polévkové lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Kuřátko rozporcujeme asi na 12 kousků, pak opečeme na pánvi v oleji.

  2. Opečené porce vložíme do tlakového hrnce a chvíli necháme být.

  3. Na zbytku výpeku na pánvi osmahneme na kostky nakrájenou cibulku, pak přidáme polévkovou lžíci papriky a asi půl minuty restujeme.

  4. Potom vše přidáme ke kuřeti v papiňáku a přidáme cca 1/2 l vody.

  5. Hrnec uzavřeme a vaříme 25 minut.

  6. Otevřeme hrnec a vyndáme kuře.

  7. Zbylou šťávu zahustíme smetanou rozmíchanou s moukou a po vaříme cca 10 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!