Kuřecí paličky sweet chilli podle Koko

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

8 kuřecích paliček (spodní stehýnka)
1. marináda:
120 ml olivového oleje
1 lžička mletého nového koření
1/2 lžičky skořice
špetka muškátového květu
černý pepř
sůl
---
2. marináda:
2 lžíce 1. marinády
2 stroužky česneku
150 g rajčatového pyré
2 lžíce medu
5 lžic sójové omáčky
1 lžíce worchesteru
tabasco
chilli(místo Tabasca)
2 lžíce másla

Postup přípravy receptu

  1. Na první marinádu smícháme olivový olej, mleté nové koření, skořici, pepř a muškátový květ.

  2. Do igelitového sáčku vložíme lehce osolené kuřecí paličky a přilijeme marinádu. Dvě lžíce marinády si ponecháme stranou. Promícháme, protřepeme, promneme a necháme v ledničce marinovat přes noc.

  3. Do kastrůlku vložíme zbytek první marinády, přidáme nadrobno nasekaný česnek a necháme ho rozvonět. Přidáme rajčatové pyré, tabasco nebo chilli podle chuti, sójovou omáčku, worchester a med.

  4. Na mírné teplotě necháme redukovat cca 12 minut. Sundáme z plotýnky a vmícháme máslo. Necháme chladnout a uložíme do druhého dne.

  5. Druhý den maso opečeme na pánvi dozlatova, přendáme do pekáče a ze všech stran potřeme druhou marinádou. Přikryjeme alobalem a pečeme asi 40 minut v troubě rozehřáté na 200°C.

  6. Poté alobal odstraníme, teplotu v troubě zvýšíme na 250°C, maso ještě jednou potřeme zbytkem druhé marinády a dopečeme do krásné barvy a takového stupně propečenosti masa, že se odděluje od kosti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!