Kuřecí nugety v arašídové omáčce SATAY (Thajsko)

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kg kuřecí prsa
3 červené cibule
1sklenice (200g) arašídové pasty SATAY
3 polévkové lžíce plnotučné hořčice
1 sladká smetana
olivový olej
Solamyl
2 mrkve
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na větší kousky (nugety), posolíme a vetřeme 3 lžíce plnotučné hořčice a dáme uležet do lednice na cca 2 hodiny. Cibule nakrájíme na nudličky, a v pánvi rozpálíme olivový olej a cibuli orestujeme dosklovata.

  2. Přidáme celý obsah sklenice s pastou SATAY a lehce orestujeme. Následně přidáme naložené kuřecí maso a vše poctivě promícháme a necháme restovat v pánvi za občasného promíchání.

  3. Přidáme na tenká kolečka nakrájenou mrkev. Ve sladké smetaně rozmícháme jednu polévkou lžíci bramborového škrobu Solamyl a když je maso měkké vlijeme tuto směs k masu.

  4. Lehce provaříme, doředíme vodou do požadované hustoty a dle potřeby dosolíme. Lehce 3 minuty provaříme a máme hotovo. Příloha jasmínová rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!