Kuřecí nudličky v pórku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

nudličky nakrájené ze dvou kuřecích prs
1 velký nebo 2 malé pórky
2 stroužky česneku
1 lžíce hladké mouky
1 lžička hořčice
cca hrnek mléka + podle potřeby
olej + máslo
sůl
pepř
malá špetka muškátového květu
smetana na zjemnění (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Maso lehce osolíme, opepříme, malinko zakápneme olejem a necháme půl hodinky odpočinout. Rozehřejeme trochu oleje a nudličky zprudka osmahneme, až maso zbělá. Poté ho děrovanou lžíci odebereme na talíř.

  2. Do pánve přidáme kousek másla a přisypeme nakrájený pórek a česnek. Po krátkém orestování malinko podlijeme vodou, osolíme a necháme podusit do odvaření tekutiny. Přidáme hořčici, mouku a po zarestování zalijeme mlékem. Vaříme cca 10 minut.

  3. Po uvaření část pórku odebereme a zbytek rozmixujeme. Vrátíme zpět maso, zbytek pórku a společně ještě asi 5-8 minut povaříme. Dochutíme pepřem, muškátovým květem (malinko) a můžeme podle chuti trošku zjemnit smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!