Kuřecí nudličky s žampiony a ředkvičkami

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

400 - 500 g kuřecích prsních řízků
2 svazky ředkviček
300 – 400 g žampionů
1 – 2 lusky žluté papriky nebo zelené papriky (i kapie)
3 lžíce sádla nebo oleje
2 vrchovaté lžíce škrobu
1 – 2 lžičky cukr písek
1,5 – 2 dcl bílého vína
dvě hrstičky loupaných arašídů
několik lžic (podle chuti) sójové omáčky
zázvor
sůl
zelená cibulka nebo pažitka
sekaná petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Maso opláchneme, pokrájíme na drobnější nudličky a vložíme do misky, promícháme se lžící škrobu a zastříkneme sójovou omáčkou a necháme několik hodin (přes noc) v ledničce marinovat.

  2. Marinované nudličky vložíme do woku do rozpáleného tuku a ze všech stran je opečeme, přidáme na tenké plátky nakrájené žampiony a rovněž na tenoučké plátky nastrouhané ředkvičky, na nudličky pokrájené paprikové lusky, podle potřeby přidáme trochu sójové omáčky, cukr, přelijeme vínem a pečeme ve woku pod pokličkou.

  3. Před koncem (po 10-15 minutách) dodáme arašídy, ještě trochu máčeného škrobu (je-li potřeba) a dopečeme, ochutíme solí, špetkou zázvoru, vsypeme pokrájenou zelenou cibulku a petrželovou nať.

  4. Promícháme, odstavíme a necháme pod pokličkou dojít.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!