Kuřecí nudličky s mrkví a čínským zelím

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa
1/4 hlávky čínského zelí
1 cibule
2 středně velké mrkve
kousek čerstvého zázvoru (asi 2 cm)
2 lžíce sojové omáčky
sůl
pepř
olej
lžíce sezamových semínek

Postup přípravy receptu

  1. Prsa nakrájíme na nudličky, očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka, cibuli na půl kolečka, oloupaný zázvor nasekáme nadrobno a zelí nakrájíme na proužky.

  2. Na pánvi, nejlépe na woku, rozehřejeme olej a vhodíme nudličky masa. Restujeme skoro doměkka. Pak přidáme k masu mrkev, cibuli a zázvor a dále asi 5 minut restujeme.

  3. Směs osolíme, opepříme, zastříkneme sojovou omáčkou, promícháme a přidáme čínské zelí. Opět necháme asi 5 minut restovat, stále promícháváme, aby se směs nepřichytla.

  4. Sezamová semínka lehce osmahneme na suché pánvi tak, aby zůstala světlá. Směs naservírujeme na talíře a posypeme opraženými sezamovými semínky. Podáváme s rýží, bulgurem nebo samotné jako lehkou večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!