Kuřecí nebo vepřové kostky v kapustě

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g kuřecích prsou nebo vepřové kýty
1/2 hlávky kapusty nebo sáček mražené
1 velká cibule
4 stroužky česneku
4 velké brambory
2 lžíce hrašky nebo mouky
sůl
bílý pepř
4 lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme nahrubo nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Přidáme na kostky nakrájené maso, osolíme, opepříme a osmahneme. Potom zasypeme nakrájenou kapustou. Já toto jídlo dělávám v tlakovém hrnci, tak rovnou přidám na kostky nakrájené brambory, 1 dcl vody a uzavřu na 10 minut.

  2. Pokud dusíte v klasickém kastrole, je lepší brambory uvařit zvlášť a přidat až nakonec,aby se nerozvařily. Když je maso měkké, zahustím hraškou nebo bezlepkovou instantní jíškou. Samozřejmě je možné použít klasicky hladkou mouku.

  3. Ženská část naší rodiny už nepřidává přílohu - stačí ty brambory, pánové přikusují čerstvý chléb, a všichni tohle jídlo milujeme, i když moc efektně nevypadá. Děti mu říkají důvěrně šormajzl.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!