Kuřecí na smetaně se žampiony a haluškami

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1300 g kuřecích stehen
200 g žampionů
1 cibule
100 ml sladké smetany
200 ml zakysané smetany
5 bobkových listů
pepř
sůl
troška Vegety
mletá červená paprika
1 polévková lžíce rajčatového protlaku
olej
hladká mouka podle potřeby
kuřecí vývar

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna překrojíme na polovinu. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme posolené okořeněné maso a přikryjeme. Dusíme pět minut, pak posypeme maso jemně červenou mletou paprikou a trochou vegety, podlijeme kuřecím vývarem nebo vodou, ve které jsme rozmíchali trochu rajčatového protlaku, přidáme i bobkové listy. Asi po dvaceti minutách přidáme nakrájené žampiony. Dusíme do změknutí masa.

  2. Smícháme sladkou a kyselou smetanu s hladkou moukou a trochou vody a přidáme k masu. Dosolíme podle chuti. Zátřepku chvíli povaříme a po odstavení ze sporáku přidáme plátek másla na zjemnění.

  3. Podáváme s haluškami, těstovinami nebo s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!