Kuřecí na šípkové marmeládě a s ananasem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí stehýnka
cca 100 g ananasového kompotu
Na marinádu:
1 PL šípkové marmelády (nebo jiné pikantní)
1 PL ananasové šťávy
1 dcl červeného vína (Modrý Portugal)
bílý pepř
kapka chilli koření nebo 1 chilli paprička
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na marinádu smícháme a necháme v něm odležet maso alespoň 2 hodiny. Vyjmeme a necháme okapat.

  2. Na rozpáleném oleji velmi zprudka stehýnka opečeme, podlijeme troškou vody, jen tak, aby olej přestal prskat, nalijeme 1 PL marinády a dusíme.

  3. Tekutinu hlídáme, aby nedošlo k připékání, případně dolijeme zbytek marinády, nebo vodu. V průběhu dušení 1x obrátíme. Dusíme doměkka (asi 15 min).

  4. Těsně před koncem vhodíme kostky ananasu k masu a vypneme sporák. Necháme chvíli stát pro spojení chutí, promícháme a dochutíme. Mělo by to být příjemně sladkokyselé s jemně pikantním pálivějším nádechem.

  5. Na talíři ozdobíme ananasem, přelijeme vypečenou šťávou. Jako přílohu jsem volila rýži, ale určitě může být i bramborová kaše apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!