Kuřecí na medu
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- maso z 1 kuřete
- malá hlávka zelí
- 80-100 g mandlí
- 1 konzervička žampionů nebo hrášku nebo kukuřice
- 3 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce medu
- 1 cibule
- sůl
- kari koření
Postup Kuřecí na medu
Postup přípravy receptu
-
Na lžíci oleje osmahneme oloupané mandle dorůžova, přidáme med a nudličky masa, opékáme, dokud nezačne maso chytat barvu.
Přidáme sójovou omáčku, kari, žampiony nebo hrášek nebo kukuřici bez nálevu, drobně nakrouhané zelí, dosolíme podle chuti a chvilku podusíme, dokud maso nezměkne. Zelí by mělo zůstat poloměkké.
Na závěr přimícháme na polokroužky nakrájenou a rozebranou cibuli, vypneme a necháme pod pokličkou 5 minut dojít. Podáváme s hranolkami nebo rýží.