Kuřecí na bramborách a másle

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kg zemiakov
4 kuracie stehenné rezne
130 g masla
čerstvé šalviové listy
tymiánové vetvičky
soľ
mletá červená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Zemiaky očistíme a narežeme na kolieska asi 5 mm hrubé. Mäso posypeme jemne paprikou, osolíme a na každý kus položíme list šalvie a vetvičku tymiánu.

  2. Do vymasteného pekáča uložíme zemiaky, osolíme, na ne položíme pripravené mäso a obložíme ho plátkami masla. Nepodlievame.

  3. Pekáč zakryjeme alobalom a pomaly pečieme pri 150°C 80 minút. Potom odkryjeme a ešte 10 minút dopečieme, aby jedlo získalo peknú farbu. Podávame so zeleninovým šalátom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!