Kuřecí maso v pikantní marinádě se zeleninou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

600 g vykostěných kuřecích stehen bez kůže(mohou být i prsa)
1 mrkev
1 červená cibule
1 červená paprika
2 jarní cibulky bílá část
1 řapík celeru
2 cm zázvoru
2 polévkové lžíce olivového oleje
sůl
Na marinádu:
2 polévkové lžíce olivového oleje s chilli
1 polévková lžíce Balsamico krém světlý
1 polévková lžíce tmavé sojové omáčky
1 chilli paprička nakrájená na slabá kolečka
1 kávová lžička feferonkového krému

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme marinádu a to tak, že všechny ingredience smícháme. Očištěné a omyté maso si nakrájíme na kostky. Dáme do marinády a řádně promícháme, necháme v chladu uležet. Můžeme nechat přes noc, když nás honí čas tak stačí 1 hod.

  2. Dále si očistíme všechnu zeleninu a nakrájíme na nudličky. Do pánve dáme 1 PL olivového oleje, Přidáme mrkev, malinko podlijeme vodou. Když se voda odpaří přidáme řapíkatý celer, obě cibule, zázvor a necháme na mírném ohni dusit asi 3 min. Nakonec přidáme červenou papriku už dusíme jen krátce.

  3. V jiné pánvi si připravíme maso. Pánev necháme rozpálit dáme olej a postupně přidáváme maso. Které jsme měli naložené v marinádě. Maso osmažíme ze všech stran, osolíme a dusíme na mírném ohni dokud není měkké. K měkkému masu přidáme zeleninu necháme prohřát a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!