Kuřecí maso v jogurtové omáčce s koprem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 větší kuřecí stehenní řízky
1 větší jarní cibulka (bílá část)
2 vrchovaté lžíce smetanového jogurtu
1 plná lžíce hladké mouky
mléko podle potřeby
2-3 lžíce čerstvého nasekaného kopru
malá špetka kurkumy
olej
lžíce másla
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, cibulku na drobno. Ve vyšší pánvi rozehřejeme trochu oleje a osolené a opepřené maso zprudka opečeme. Když začne maso zlátnout, vytáhneme ho a dáme bokem.

  2. Do stejné pánve přidáme máslo a zpěníme cibulku. Přisypeme kurkumu a mouku. Zalijeme cca hrnkem mléka a prošleháme vidličkou. Mléko přilévejte postupně, omáčka by měla být hustší. Jogurt to zase zředí.

  3. Omáčku povaříme s občasným mícháním 5-10 minut. Trochu ji odebereme a přidáme k jogurtu. Zamíchaný jogurt přidáme k omáčce a zamícháme. Vrátíme maso a společně ještě asi 5 minut povaříme.

  4. Před koncem vaření přidáme kopr a omáčku dochutíme solí nebo pepřem. Podáváme s těstovinami, noky nebo třeba s vařenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!