Kuřecí maso se žampiony a paprikou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

400 g kuřecího masa z prsou
sůl
po špetce pepř, mletý kmín a suš. česnek
olej na pokapání masa + na osmažení
200-250 g žampionů
200 ml smetany
lžička houbového prášku
1 menší červená paprika (nebo po půlce červené a žluté)

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso (měla jsem prsíčka) nakrájíme na nudličky, trochu osolíme a okořeníme pepřem, mletým kmínem a sušeným česnekem. Pokapeme olejem, promícháme a dáme na chvíli odpočinout (na tu chvíli nedáváme do lednice). Mezitím očistíme žampiony (nepereme je!) a pokrájíme je na plátky.

  2. Na pánev kápneme lžičku oleje, přidáme maso a opékáme ho asi 5-8 minut, až všude zbělá. Přidáme žampiony, přisolíme je, aby pustily vodu, přidáme houbový prášek na zvýraznění houbové chuti, v případě potřeby na pánev přidáme trochu vody (max. tak půl deci) a dusíme pod pokličkou několik minut. Přilijeme smetanu a svaříme vše na malém plameni, až smetana zhoustne. Teď ke konci (ještě během vaření) přidáme na proužky pokrájenou papriku.

  3. Podle potřeby dochutíme a podáváme s opečenými bramborami nebo s hranolky a se zeleninovou oblohou. Hodily by se i těstoviny, noky i rýže. Kdo může, ať udělá z čerstvých lesních hub. Ze sušených by to šlo taky, ale houby by se musely samozřejmě namočit na delší dobu, případně povařit a vydusit vodu, ale to se musí hlídat před připálením.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!