Kuřecí maso s ananasem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 kuřecí stehna s kloubem nebo vykostěné
sůl
1/2 lžičky mletého černého koření
1 lžička sušeného tymiánu
1 plechovka ananasu (měla sem 439 g plechovku s 20% cukrovým syrupem, ale klidně postačí i menší plechovka na toto množství masa)
1 lžíce kukuřičného škrobu
1 lříce Dijonské hořčice
1 lžíce medu (urcite nabuduce skusim miesto medu jaggery)
1/2 lžičky česnekové pasty (alebo cerstvy struhany cesnak)
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso ocistime, nakrajame na kocky, osolime, ochutime tymianom a ciernym korenim, premiesame a nechame chvilku odlezat.

  2. Plechovku ananasu otvorime, vyberieme kolieska ananasu a pokrajame na mensie kusky. Stavu z plechovky si prelejeme do misky.

  3. K stave primiesame kukuricny skrob, med, cesnakovu pastu (alebo cesnak)a horcicu. Vsetko dobre premiesame.

  4. Vo woku rozohrejeme olej a opecieme na silnom ohni na nom kuracie maso, zo vsetkych stran. Zakryjeme a dusime 15-20 minut, bez podlievania. Obcas premiesame.

  5. Potom maso vyberieme do misky a do stavy, ktora vo woku zostala vlejeme ananasovu stavu. Privedieme do varu, ohen zmiernime a varime 2 minutky. Miesame.

  6. Nakoniec vlozime nakrajany ananas, prehrejeme 1 minutku, premiesame a odstavime z ohna. Podavame s dusenou ryzou.

  7. Tip: Ak chcete zabit dve muchy jednou ranou, do masa pridajte nakoniec len par kuskov ananasu, vyborna chut stale zostava v stave a ostatny ananas mozete pouzit do kolaca.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!