Kuřecí maso na kari se smetanovo-sýrovou omáčkou

Recepty, Omáčky

Suroviny

cca 300 g kuřecího masa
200 ml smetany
1 malá cibule (nebo půlka větší cibule)
necelá půlka balíčku těstovin
4 lžíce strouhaného sýra (nejlépe gouda, ale může být i eidam)
2 stroužky česneku
trocha pažitky
2 lžičky kari
sůl
pepř
trocha oleje

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso si nakrájíme na malé kousky.

  2. V misce smícháme maso se solí, pepřem a lžičkou kari koření.

  3. Cibuli nakrájíme nadrobno.

  4. Na pánvi wok nebo v hrnci rozpálíme trochu oleje. Přidáme cibuli a orestujeme.

  5. Když je cibule nazlátlá, přidáme maso a zprudka osmažíme. Když se maso zatáhne, přidáme lžičku kari koření a necháme rozvonět.

  6. Nachystáme si česnek, pažitku a smetanu. Nastrouháme sýr.

  7. Když je maso hotové, přidáme smetanu.

  8. Po chvíli přidáme strouhaný sýr, nakrájenou pažitku a prolisovaný česnek. Promícháme a necháme chvíli povařit. Omáčka by měla hezky zhoustnout.

  9. Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu.

  10. Do omáčky přimícháme uvařené těstoviny a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!