Kuřecí maso na hříbkách
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 400 g kuřecího masa
- 2 hrsti zmrazených hříbků (3-5 ks)
- 3 pol. lžíce kečupu
- 2 dl smetany 12%
- lžička másla
- 3 lžíce oleje
- hladká mouka na zaprášení
- sůl
- pepř
- bobkový list
- ocet
Postup Kuřecí maso na hříbkách
Postup přípravy receptu
-
Očištěné a nakrájené hříbky (zmrazené rozmrazíme) osmahneme na rozehřátém másle, podlijeme vodou a podusíme doměkka.
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky (nudličky), osolíme, opepříme.
Na pánvi rozehřejeme olej, maso prudce osmahneme, vložíme bobkový list a zaprášíme moukou a znovu osmahneme.
Maso zalijeme smetanou, přidáme kečup, houby, sůl, trochu octu a ještě chvilku podusíme. Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.