Kuřecí maso na hříbkách

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

400 g kuřecího masa
2 hrsti zmrazených hříbků (3-5 ks)
3 pol. lžíce kečupu
2 dl smetany 12%
lžička másla
3 lžíce oleje
hladká mouka na zaprášení
sůl
pepř
bobkový list
ocet

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné a nakrájené hříbky (zmrazené rozmrazíme) osmahneme na rozehřátém másle, podlijeme vodou a podusíme doměkka.

  2. Kuřecí maso nakrájíme na kostičky (nudličky), osolíme, opepříme.

  3. Na pánvi rozehřejeme olej, maso prudce osmahneme, vložíme bobkový list a zaprášíme moukou a znovu osmahneme.

  4. Maso zalijeme smetanou, přidáme kečup, houby, sůl, trochu octu a ještě chvilku podusíme. Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!