Kuřecí křidélka s tandoori cibulovým kuskusem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

8 kuřecích křidélek zbavených špiček
1 polévková lžíce medu
1 polévková lžíce sójové omáčky
2 kávové lžičky sušené chilli(popř. pasty feferonka)
1/2 polévkové lžíce tandoori masala
sůl
Dále:
2 velké cibule nakrájené na měsíčky
2 stroužky česneku
1 červená paprika
1 malá feferonka (nemusí být)
1 polévková lžíce tandoori masala
kuskus
olej
vývar
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí křidélka osolíme a promícháme s uvedenými surovinami.

  2. Necháme alespoň půl hodiny marinovat.

  3. Cibuli také osolíme, promícháme s pár kapkami oleje a tandoori kořením. Taktéž necháme odležet.

  4. Troubu si rozehřejeme na 220°C. Na pánvi vhodné do trouby nebo v pekáčku necháme rozpálit olej, trochu ztlumíme oheň a křidélka bez marinády z obou stran opečeme. Musíme dávat pozor, v marinádě je med a ten se rád připaluje.

  5. Sejmeme z ohně a vložíme na 15 - 20 minut do trouby dopéct.

  6. V jiné pánvi rozpálíme olej, vsypeme cibuli obalenou kořením a orestujeme tak, aby zůstala křupavá, v polovině restování přidáme na kostičky nakrájenou papriku a nakonec posekaný česnek.

  7. Vsypeme kuskus, promícháme s cibulovou směsí, osolíme a zalijeme vroucím vývarem tak, aby tekutina byla cca 1 - 2 cm nad směsí.

  8. Přiklopíme, odstavíme a necháme nabobtnat.

  9. Křidélka servírujeme s kuskusem a polijeme výpekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!