Kuřecí křidélka s dušeným strouháním po maďarsku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

STROUHÁNÍ:
Vejce 1 ks
hrubá mouka asi 150 g
Kuřecí křídla 10 ks
máslo 4 lžíce
drůbeží vývar (nebo z kostky) asi 500 ml
sůl
pepř mletý
paprika mletá sladká 1 lžíce
rajčatový protlak 1 lžička
cibule střední 1 ks

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí křídla očistíme, osolíme a zlehka opepříme, zaprášíme mletou paprikou, přidáme protlak, promícháme a zprudka opečeme na 2 lžících másla. Podlijeme mírně vodou, přiklopíme pokličkou a dusíme v troubě do měkka (dle potřeby podléváme).

  2. Mezitím vypracujeme z mouky a vajíčka tuhé těsto. Nastrouháme z něj na slzičkovém struhadle drobení a necháme proschnout.

  3. Když jsou křídla hotová,tak v kastrolku (nebo pekáčku) zpěníme na 2 lžících másla nadrobno nakrájenou cibuli do sklovata, přisypeme oschlé strouhání, osmahneme a podlijeme vývarem.

  4. Do takto připraveného strouhání vložíme hotová kuřecí křídla i se šťávou, dle potřeby dosolíme, přikryjeme poklicí a vložíme do předehřáté trouby (175°C) a podusíme aby strouhání neplavalo, ale vytvořila se šťávička.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!