Kuřecí křidélka s dušeným strouháním po maďarsku
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- STROUHÁNÍ:
- Vejce 1 ks
- hrubá mouka asi 150 g
- Kuřecí křídla 10 ks
- máslo 4 lžíce
- drůbeží vývar (nebo z kostky) asi 500 ml
- sůl
- pepř mletý
- paprika mletá sladká 1 lžíce
- rajčatový protlak 1 lžička
- cibule střední 1 ks
Postup Kuřecí křidélka s dušeným strouháním po maďarsku
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí křídla očistíme, osolíme a zlehka opepříme, zaprášíme mletou paprikou, přidáme protlak, promícháme a zprudka opečeme na 2 lžících másla. Podlijeme mírně vodou, přiklopíme pokličkou a dusíme v troubě do měkka (dle potřeby podléváme).
Mezitím vypracujeme z mouky a vajíčka tuhé těsto. Nastrouháme z něj na slzičkovém struhadle drobení a necháme proschnout.
Když jsou křídla hotová,tak v kastrolku (nebo pekáčku) zpěníme na 2 lžících másla nadrobno nakrájenou cibuli do sklovata, přisypeme oschlé strouhání, osmahneme a podlijeme vývarem.
Do takto připraveného strouhání vložíme hotová kuřecí křídla i se šťávou, dle potřeby dosolíme, přikryjeme poklicí a vložíme do předehřáté trouby (175°C) a podusíme aby strouhání neplavalo, ale vytvořila se šťávička.