Kuřecí křidélka na asijský způsob

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

10 kuřecích křidélek
100 ml sójové omáčky (5 lžic husté sladké + 5 lžic klasické)
1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžička mletého zázvoru
kousek celé skořice
3 lžíce sezamového oleje
1 lžíce solamylu
1 bobkový list
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Křidélka rozdělíme v kloubech na tři části.

  2. Dáme vařit dostatečné množství vody, kterou osolíme. Uvedeme k varu, vložíme křidélka a povaříme je 5-10 minut.

  3. Vyndáme masitější části, špičky křidélek ponecháme ve vroucí vodě, přidáme bobkový list a necháme vývar táhnout na nejnižší teplotě.

  4. Horká křidélka ihned vložíme do misky se sójovou omáčkou a přiklopíme.

  5. Necháme nejméně hodinu marinovat, přičemž miskou občas protřepeme a křidélka pootočíme.

  6. Mezitím nasekáme cibuli a česnek najemno a troubu předehřejeme na 200°C.

  7. V pánvi (nejlépe celokovové, aby se posléze dala vložit do trouby) rozpálíme olej, vložíme okapaná křidélka, opečeme je ze všech stran, přidáme cibuli a česnek, orestujeme a zalijeme zbylou sójovou omáčkou z misky a takovým množstvím vroucího kuřecího vývaru, aby bylo maso téměř ponořené.

  8. Přidáme zázvor a celou skořici a vložíme do trouby.

  9. Za polévání a otáčení masa pečeme 30-40 minut.

  10. Pánev vyndáme, maso vyjmeme a udržujeme teplé. Solamyl rozmícháme v malém množství vody a postupně ho vléváme do pánve s vroucí šťávou, dokud nezhoustne.

  11. Podáváme s pečivem, které si strávník namáčí v omáčce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!