Kuřecí kousky v zakysané smetaně s česnekem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa
1 cibule
3 stroužky česneku
200 g zakysané smetany
2 lžíce hořčice
3 lžíce oleje
mletá sladká paprika
sůl
mletý černý pepř
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Do pánve dáme 3 lžíce oleje. Na něm orestujeme oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli. Než začne hnědnout, přidáme mletou sladkou papriku a na kousky nakrájené kuřecí maso, které restujeme do změknutí a dokud maso nepustí šťávu.

  2. K měkkému masu přidáme česnek nakrájený na plátky, dále přidáme smetanu a hořčici, promícháme a nakonec povaříme. Když by se omáčka zdála moc hustá, můžeme ji naředit.

  3. Nakonec omáčku dochutíme solí, pepřem a nasekanou petrželkou. Jako přílohu podáváme šťouchané brambory s pažitkou a petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!