Kuřecí kousky v nivové omáčce s bramborami zapečenými s česnekem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kuřecí prsíčka
niva
sůl
pepř
libovolné koření
máslo
hladká mouka
smetana na vaření
mléko
brambory
česnek
sýr tvrdý na strouhání (dle libosti)

Postup přípravy receptu

  1. Omáčka: Na pánvi uděláme jíšku zalijeme smetanou, přidáme nivu, dle libosti dodáváme mléko, podle toho jak chceme mít hustou omáčku.

  2. Kuřecí kousky: Prsíčka nakrájíme na kousky, okořeníme a na másle smažíme dozlatova, dokřupava. Poté přidáme do omáčky.

  3. Brambory: Umyjeme nečistoty ze slupky a nakrájíme na kousky. Vložíme do zapékací misky, přidáme namačkaný česnek a také podle libosti můžeme posypat strouhaným sýrem. Zapečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!