Kuřecí kousky na asijský způsob, máslové brambory

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 větší kuřecí prsa
2 větší cibule na plátky
3 stroužky česneku
barevné papriky (já měla zelenou čerstvou a červenou sterilovanou)
sůl
pepř
kurkuma
worčestr
Solamyl
vývar (popř. vývar z kostky)

Postup přípravy receptu

  1. Předem si nakrájíme cibuli, papriky, česnek a zvlášť maso na kostky. Maso okořeníme solí, pepřem, kurkumou, worčestrem a pořádně smícháme se Solamylem, aby byly všechny kousky jím obalené.

  2. Na větší pánvičce (ideálně WOK) dáme rozpálit olej a do pořádně rozpáleného oleje dáme maso a necháme to po všech stranách opéct dozlatova. Pal přidáme zeleninu a promícháme. Po chvilce zalijeme vývarem a dusíme do změknutí cibule i papriky (nemusí to být úplně na kaši, lepší je to nechat tzv. na zkus).

  3. V trošce vody rozmícháme Solamyl, kterým dostatečně zahustíme omáčku. Pokud je potřeba, dochutíme podle vaší chuti.

  4. Brambory nakrájené na větší kostičky uvaříme do měkka, slijeme, vodu necháme odpařit. Přímo do hrnce s bramborami vhodíme kousek másla, hrnec zakryjeme poklicí, pevně uchopíme a pořádně, ale zároveň s citem (abychom z toho neměli kaši) protřepeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!