Kuřecí kousky Bufalo

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsíčka
2 lžíce másla
3 lžíce kečupu
1-2 lžíce tabasca (pokud není, může být čili omáčka)
1,5 hrnku hladké mouky
1,5 lžičky soli
3/4 lžičky mletého pepře
2 vejce
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Rozehřejeme si máslo a do něj přidáme kečup a omáčku. Dáme stranou.

  2. Mouku smícháme se solí a pepřem a v této směsi obalíme nakrájené kuřecí maso na větší kousky. Pak je obalíme v rozšlehaných vejcích se dvěma lžícemi vody a opět v mouce s kořením.

  3. Takto upravené maso smažíme do zlatohněda v oleji asi 6 minut. Osmažené kousky obalíme ve směsi másla, kečupu a tabasca. Podáváme s opečenými bramborami, nebo jen se zeleninou, pro spestření si můžeme umíchat máslo se špetkou soli, petrželkou a dvěma stroužky česneku a v něm kousky kuřecího masa namáčet.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!