Kuřecí kostky s václavkami

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g kuřecí prsa
300 g václavek
3 cibule
2 stroužky česneku
1 kl drceného kmínu
pepř
sůl
olej
300 ml vody
Jíška:
3 pl oleje
2 pl hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, přidáme utřený česnek, pepř, sůl, 1pl oleje, promícháme a necháme hodinu v lednici.

  2. Cibule očistíme, nakrájíme na jemno, osmahneme na 1 pl oleje, přidáme maso, necháme zatáhnout, přidáme kmín, podlijeme a dusíme.

  3. Václavky si očistíme a nakrájíme na kousky.

  4. Připravíme si jíšku, na oleji osmahneme mouku do světla.

  5. Až je maso téměř hotové, přidáme nachystané václavky, 5 minut dusíme, podlijeme vodou, přivedeme k varu, přidáme jíšku, provaříme. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!