Kuřecí karbanátky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

400 g kuřecích prsou
100 g sýru Blaťácké zlato
2 vejce
1 menší uvařená brambora
2 jarní cibulky
1-2 stroužky utřeného česneku
1 lžíce solamylu
strouhanka podle potřeby
grilovací nebo jiné oblíbené koření
sůl
pepř
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Maso a cibulku nakrájíme na co nejmenší kousky. Přidáme vejce, nastrouhaný sýr a bramboru. Smícháme se všemi zbývajícími surovinami a pořádně promícháme.

  2. Z masové směsi tvoříme karbanátky a obalujeme ve strouhance. Smažíme v rozehřátém oleji z obou stran do zlatova. Podáváme s vařenými brambory nebo kaší a salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!