Kuřecí kapsa s hráškovým krémem a dukátky
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 6 ks kuřecích prsou
- 3 ks uvařených vajec
- 3 dl kuřecího vývaru
- 300 g čerstvého hrášku (lze nahradit mraženým)
- sůl
- pepř
- směs koření na paellu
- olej
- máslo
- česneková pasta ze zelených výhonků (květní stvol)
Postup Kuřecí kapsa s hráškovým krémem a dukátky
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa očistíme a do každého uděláme tenkým nožem kapsu.
Vnitřek kapsy naplníme lžičkou česnekové pasty a vložíme polovinu uvařeného vejce.
Otvor zajistíme za pomoci párátka.
Prsa z obou stran osolíme, opepříme a velice jemně – jen pro barvu posypeme kořením na paellu.
Pánev rozehřejeme s trochu oleje a naplněná kuřecí prsa velmi zprudka opečeme do zlatavé barvy.
Opečená prsa vložíme do pekáče a dáme je dopéct do trouby na 20 minut na plný výkon cca 230 st.
Do menšího hrnce nalijeme kuřecí vývar a přidáme hrášek.
Vaříme 20 minut a tím se nám vývar i zredukuje a lehce zesílí ve své chuti.
Poté za pomocí ponorného mixéru vytvoříme hráškový krém, který následně propasírujeme přes jemné sítko a dochutíme oříškem másla, solí a pepřem.
Uvaříme brambory ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky.
Ochutíme bylinkovou solí a opečeme dozlatova na troše oleje v pánvi a podáváme.
Prso servírujeme přepůlené, aby vynikla náplň. Na ozdobu si můžeme odebrat i trochu hrášku, před rozmixováním a následně s ním posypat pokrm před podáváním.