Kuřecí játra v rajčatové omáčce

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g kuřecích jater
200 g loupaných rajčat (z plechovky)
hovězí bujón
1 velká cibule
olej
hladká mouka
1/2 lžičky kurkumy
2 hřebíčky
1 bobkový list
3 kuličky nového koření
1 stroužek česneku
libeček
kmín
pepř
hrst pórku

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na drobno a dáme na pánev s zahřátým olejem. Přidáme očištěná játra a zasypeme kurkumou a libečkem.

  2. Orestujeme a ztlumíme na mírný oheň a dusíme pod poklicí zhruba 10 minut.

  3. Rajčata z plechovky rozmixujeme do hladka a přilijeme k játrům.

  4. Přidáme bujón, prolisovaný česnek, pórek nakrájený na kolečka, kmín, pepř, nové koření, hřebíček a bobkový list.

  5. Zalijeme zákletkou(3dcl vody+1,5 lžíce hladké mouky), promícháme a dusíme dalších 10 až 15 minut. Dosolíme. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!