Kuřecí játra s jablky a anglickou slaninou
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- Kuřecí játra 150g
- Jablko 1
- anglická slanina (lisovaný bok 5 plátků)
- sůl
- med
- směs koření (staročeské,ďábelské,co kdo rád)
- olej
- sojová omáčka 1/2 lžičky
- worcester 1lžička
- kečup 1 lžička (nemusí být)
- bílé víno
- voda na podlití 1-2 dc
Postup Kuřecí játra s jablky a anglickou slaninou
Postup přípravy receptu
-
Játra očistíme dáme do misky, přidáme sojovku, worcester, sůl, směs koření.
Jablko oloupeme, vykrojíme jadřinec a nakrájíme na asi 1 cm plátky. Jednotlivé plátky v misce zakapeme medem a složíme zpět do tvaru jablka(lépe se rozleží). Játra i jablko necháme alespoň 1 hod rozležet.
Na horké pánvi si opečeme plátky anglické/boku do křupava, vyjmeme na talíř, po anglické vložíme na pánev plátky jablek a z obou stran opečeme do zlatova.
Hotové vyjmeme a uložíme třeba ke slanině a uchováváme v teple.
Po jablkách dáme na pánev trošku oleje, rozehřejeme a vložíme játra.
Zprudka opékáme ze všech stran (pozor hodně prskají), pak ztlumíme a dopékáme na mírném plameni, dokud nejsou játra hotová (neteče z nich krev). Dobu neurčím, já mám ráda uvnitř růžová, někdo zcela propečená.
Pak mírně podlijeme vínem/vodou necháme projít varem a podáváme třeba s bramborem. Já jsem si jako přílohu udělala kuskus - připravila jsem si ho dle návodu a přidala stroužek prolisovaného česneku, zelenou cibulku a kousek najemno nastrouhané mrkve.