Kuřecí játra s jablkem ve špekovém balíčku

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

3 větší kousky kuřecích jater (kachní, husí)
3 plátky jablek
6 plátků anglické slaniny nebo česnekového bůčku
olej

Postup přípravy receptu

  1. Z jater odstraníme případné blanky a jablko nakrájíme tři centimetrové plátky.

  2. V pánvi rozpálíme trochu oleje, plátky jablek z obou stran opečeme a dáme je stranou. Do pánve přidáme trochu oleje a játra opečeme.

  3. Plátky slaniny položíme přes sebe do kříže, na střed dáme opečený plátek jablka, kus opečených jater a zabalíme do slaniny - viz foto. Ve vysokém kastrůlku (nebo fritéze) rozpálíme olej a balíčky z obou stran upečeme.

  4. Jako příloha se hodí šťouchané brambory, bramborová kaše, hranolky nebo polenta.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!