Kuřecí játra s červenými fazolemi

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

400 g kuřecích jater
1 červená cibule
4 stroužky česneku
1 zelená paprika
1 lžička mletého zázvoru
sůl
pepř
chilli vločky
100 ml bílého vína
1 lžíce japonského rýžového octa
5 g cukru
1 lžíce ústřicové omáčky
rýže (tentokrát v sáčku)
2 hřebíčky
1 bobkový list

Postup přípravy receptu

  1. Očistíme játra, překrájíme na menší kousky, lehce osolíme a opepříme. Nakrájíme červenou cibuli na půlměsíčky, zelenou papriku podélně rozpůlíme a napříč nakrájíme na nudličky. Dáme vařit rýži v mírně osolené vodě s přidaným hřebíčkem a bobkovým listem. (Vařím rýži v sáčku, takže koření nebude v rýži, ale dá jí chuť.)

  2. V pánvi wok rozehřejeme olej a osmahneme nasekaný česnek a přidáme zázvor, nakrájenou papriku a červenou cibuli. Restujeme asi 3 minuty a přidáme játra. Ochutíme mletými vločkami chilli. Restujeme asi asi 8 minut (podle síly vařiče), tak aby játra byla opečená. Přidáme červené fazole. Promícháme. Zmírníme teplotu.

  3. Smícháme lžičku cukru, lžíci ústřicové omáčky, lžíci rýžového octa a 100 ml bílého vína. Zalijeme směsí játra s fazolemi.

  4. Snížíme teplotu a povaříme. Můžete ještě mírně dosolit, opepřit a ještě přidat trochu mletých chilli vloček, podle chuti. Vaříme, aby se omáčka mírně redukovala, asi 5 minut.

  5. Podáváme s rýží, posypané nasekanou jarní cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!