Kuřecí játra na víně, s citronovým pepřem a hořčičnou bramborovou kaší

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g kuřecích jater
2 cibule
olej
citronový pepř
150 ml bílého vína
sůl
",

Postup přípravy receptu

  1. Rozpálíme na pánvi olej, přidáme na měsíčky pokrájené cibule a pomalu smažíme dozlatova.

  2. Játra řádně opereme a odblaníme.

  3. Orestovanou cibuli vyndáme, dáme stranou, do pánve přilijeme ještě asi lžíci oleje a na rozpálený vhodíme játra.

  4. Prudce orestujeme, zasypeme citronovým pepřem (podle chuti, já jsem dala asi 2 lžičky), vrátíme cibuli a zalijeme bílým vínem.

  5. Necháme jen krátce probublat, aby se odpařil alkohol a játra zůstala jemná a uvnitř růžová. Dosolíme podle chuti a podáváme s hořčičnou bramborovou kaší


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!