Kuřecí játra na sladkokyselo

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g kuřecích jater
1 cibule
2 stroužky česneku
80 g špeku
2-3 sterilované sladkokyselé okurky
2-3 lžíce nakrájené sterilované kapie
cca hrnek vývaru nebo vody
2 lžičky kukuřičného škrobu
sůl
pepř
smetana na zjemnění (nemusí být)
---
2 lžíce oleje
1 lžíce dobré sojové omáčky
lžička mleté papriky

Postup přípravy receptu

  1. Očištěná kuřecí játra nakrájíme na kousky. Přidáme sojovku, olej, papriku a necháme hodinku odležet. Špek, česnek a cibuli nakrájíme nadrobno.

  2. Špek vyškvaříme, přidáme cibuli s česnekem a necháme zesklovatět. Přidáme naložená játra a krátce, zprudka opečeme, jen co zbělají.

  3. Zalijeme vývarem rozmíchaným se škrobem. Vaříme asi pět minut a promícháváme. Přisypeme nastrouhané nahrubo nebo nakrájené nadrobno okurky a kapii.

  4. Společně už povaříme jen krátce. Játra by měla zůstat uvnitř lehce růžová. Čím déle budeme dusit, tím budou tvrdší. Nakonec zjemníme smetanou a dochutíme. Podáváme s rýži nebo tarhoňou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!