Kuřecí droby na jalovci a rozmarýnu

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

0,5 kg kuřecích srdíček
0,5 kg kuřecích jater
1 velká cibule
15 dkg uzené slaniny
3 lžíce silného vývaru Demi-glace
10 kuliček jalovce
3 otrhané větvičky rozmarýnu
hladká mouka
pepř
sůl
kuřecí vývar

Postup přípravy receptu

  1. Na kostičky nakrájenou uzenou slaninu částečně vyškvaříme v hrnci a přidáme na jemno nakrájenou cibuli.

  2. Kuřecí srdíčka zbavíme vrchní části a překrojíme na polovic. Srdíčka dobře propláchneme a zbavíme případné krevní sraženiny.

  3. Kuřecí játra zbavíme případných nečistot, taktéž propláchneme a nakrájíme na malé kousky.

  4. Společně srdce a játra přidáme do hrnce k opražené cibuli se špekem a zprudka orestujeme. Podlijeme kuřecím vývarem a přidáme tři lžíce Demi-glace, zamícháme a necháme dusit.

  5. Přidáme v hmoždíři nadrcený jalovec a otrhaný rozmarýn a dusíme do měkka asi 30 minut. Jakmile jsou droby měkké tak dochutíme dle potřeby a vlastní chuti solí a pepřem a zahustíme jednou lžičkou hladké mouky rozmíchané v trošce studené vody a vlijeme do hrnce k drobům.

  6. Necháme zlehka probublávat za občasného promíchání 10 minut a je hotovo. Ideální přílohou je jasmínová rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!