Kuřecí čtvrtky ve třech omáčkách s nivovými žampiony v bramborových hnízdech

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí čtvrtky
1 lžíce omáčky Sweet chicken sauce (Chilli)
1 lžíce teriyaki omáčky Teriyaki
2 lžíce sojové omáčky
špetka soli
0,5cm plátek uzené slaniny
16 ks žampionů
10 dkg nivy
6 větších brambor
mléko
sůl
máslo
1 vejce
hrubě mleté chilli
drcený barevný pepř
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí čtvrtky rozdělíme na horní a spodní část stehna a naložíme do marinády ze tří omáčce a soli. Necháme marinovat nejlépe přes noc.

  2. Poté přendáme kuřecí kousky do pekáče spolu s marinádou, slaninou nakrájenou na drobné kostičky a posekanými nožičkami žampionů. Lehce podlijeme a pečeme na 200°C přibližně 1 hodinu, průběžně přeléváme výpekem.

  3. Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Slijeme, přidáme máslo, sůl a vyšleháme hladkou kaši. Všleháme vajíčko.

  4. Kaši přendáme do zdobícího sáčku a na plech s pečicím papírem nastříkáme 16 hnízdeček, do kterých usadíme kloboučky žampionů s kouskem nivy, posypeme chilli a pepřem, pokapeme olivovým olejem, osolíme.

  5. Dáme zapéct na posledních 10 minut do trouby ke kuřeti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!