Kuřecí čtvrtky v pikantní zelenině

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

8 kuřecích čtvrtek
sůl
pepř
citron - šťáva
olivový olej
tymián
petrželová nať
pažitka
zeleninová směs:
1 cibule
3 stroužky česneku
10 malinkých žampionů
8 cherry rajčat
1 malá pevná cuketa
1 žlutá paprika
1 červená paprika
2 lžíce sladkého kečupu
1/2 lžíce ostrého kečupu
sůl
pepř
koření grilovaná zelenina
citron - šťáva
petrželová nať
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí čtvrtky očistíme, vykostíme, osolíme, opepříme a zakapeme citrónovou šťávou.

  2. Bylinky nasekáme, dáme do pekáče, přidáme pepř a přilijeme olivový olej a maso v této směsi obalíme. Necháme v pekáči kůží navrch a dáme péct do trouby a upečeme.

  3. Na olivovém oleji orestujeme jemně nasekanou cibulku a na kolečka nakrájený česnek. Přidáme na kostičky nakrájenou cuketu, papriky a krátce dusíme. Pak přidáme na poloviny překrájené žampiony a rajčátka. Zakapeme citrónovou šťávou, přidáme kečup, sůl, pepř a koření na zeleninu.

  4. Směs navrstvíme na upečené kuřecí čtvrtky a dáme ještě asi 15 minut péci.Podáváme s chlebem nebo opečenou polentou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!