Kuřecí čína se zelím

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsíčka
olej
sůl
sojová omáčka
kmín
1 menší hlávka bílého zelí
2 velké cibule
1-2 lžíce solamylu na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsíčka omyjeme a nakrájíme na kousky.

  2. Ze 2 lžic oleje, soli a 3 lžic sojové omáčky připravíme marinádu a prsíčka do ní naložíme.

  3. Necháme v chladu alespoň hodinu rozležet, lépe však přes noc.

  4. Zelí nakrájíme na nudličky, cibuli na měsíčky.

  5. V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje a krátce na něm orestujeme cibuli.

  6. Přidáme kuřecí maso a zprudka ze všech stran osmažíme, aby se zatáhly póry.

  7. Poté přidáme nakrájené zelí, podlijeme trochou vody, vmícháme ještě asi lžíci sojové omáčky a několik zrníček kmínu (proti nadýmání) a za občasného promíchání dusíme pod pokličkou, než maso i zelí změknou (cca 20 minut).

  8. Zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody. Podáváme s rýží a zeleninovou oblohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!