Kuřecí česnekové kousky na kapustě
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1/4 menší kapusty
- 1 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového, nebo slunečnicového oleje
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- 1 lžička octu, nebo citronové šťávy
- 1 kulička umělého sladidla, nebo 1/2 lžičky cukru
- Na maso:
- 1 kuřecí prsíčko
- 1 lžíce olivového oleje
- 3 větší stroužky česneku
- sůl
- pepř
- 1 lžička bazalkového pesta
- na špičku nože kari koření
- 1 polévková lžíce slunečnicových semínek
Postup Kuřecí česnekové kousky na kapustě
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme a mírně orestujeme.
Přidáme nadrobno nasekaný česnek.
Kapustu nakrájíme na nudličky a dáme mírně orestovat k cibuli a česneku. Osolíme, opepříme, okmínujeme.
Vše zalejeme asi 1 dcl vody a dusíme, dokud se voda nevyvaří-cca 10 minut.
Ochutíme octem, nebo citrónem, sladidlem, nebo cukrem a odstavíme.
Kuřecí prsíčko nakrájíme na kostičky, dáme do misky a přidáme utřený česnek, 1 lžíci oleje, sůl, pepř, kari koření a bazalkové pesto.
Promícháme a dáme do ledničky na cca 2 hodiny.
Po dvou hodinách maso orestujeme na suché pánvi, protože směs již olej obsahuje.
Na talíř naložíme kapustu, maso a posypeme nasucho opraženými slunečnicovými semínky.